The Books » Biggles Takes Charge

Biggles Takes Charge

Biggles Takes Charge
Subtitle A 'Biggles of the Air Police' Adventure
Published1956 - Brockhampton Press [H/B]
Reprints Brockhampton Press
8 Images Online
  • Currently 4.22/5
Goodreads rating
76 %
(18 votes cast)
 .

Biggles and group find themselves pitted once more against Erich von Stalhein, from Southern France through adventures in Monte Carlo before a climax in Moldavia.

goodreads summary

Kroonjuwelen schijnen altijd de speciale belangstelling te hebben genoten van hen die men in poiitiekringen zware jongens noemt. En omdat Biggles op zijn beurt weer speciale belangstelling koestert voor deze zware jongens, kan men het nauwelijks op rekening van het toeval schrijven dat hij althans eenmaal te maken kreeg met een zaak waarin kroonjuwelen een belangrijke rol speelden.
Eigenlijk was het Algy die de zaak aan het rollen bracht. Toen hij namelijk gevolg gaf aan de uitnodiging van een zekere Boris Zarill om eens met hem op jacht te gaan, vond hij onder nogal alarmerende omstandigheden, niet zijn gastheer, maar dien zoon. Van hem hoort Algy dat Boris in werkelijkheid aartshertog van Moldaviƫ is en sinds enige tijd spoorloos verdwenen. Vermoedelijk zit er politiek in het spel en Algy ziet deze vermoedens bevestigd als plotseling een zeer goede bekende op het toneel verschijnt. In een poging om te redden wat er nog te redden valt, komt het tot een openlijke strijd, waarin Biggles precies op tijd komt om zijn aandeel te leveren. Wie de oude bekende is die dit avontuur weer eens met zijn aanwezigheid opluistert, zal voor ervaren Biggles-lezers geen moeilijk raadsel zijn: natuurlijk Biggles' aartsvijand...

 
 
Privacy Policy | Terms & Conditions      
© James Stacey 2008 - 2024